Laden Agenda
De Kubus
Adres: Velveweg 50
7533 XK Enschede
E-mailadres kubus@skoe.nl

kbs De Kubus: Groei door aandacht!

De Kubus is een katholieke basisschool in de wijk Velve-Lindenhof, de school is sinds midden jaren tachtig gevestigd aan de Velveweg. Sinds afgelopen zomer maakt De Kubus deel uit van Lumen.

Kenmerkend voor De Kubus is rust, structuur en kwalitatief goed onderwijs. “Wij halen graag het beste uit de kinderen naar boven”, aldus schooldirecteur Rob Rijnbeek. Hij vertelt verder: “Het allerbelangrijkste is dat kinderen met plezier naar school gaan en zich veilig voelen. Dan kunnen zij zich optimaal ontwikkelen.”

“Onderwijs verandert voortdurend. Daarom geven we op een adaptieve manier les. Dat betekent dat we meer aandacht hebben voor verschillen tussen de leerlingen. We proberen leerlingen op hun eigen niveau te bedienen en eruit te halen wat erin zit. IPads worden daarbij ingezet als hulpmiddel ter ondersteuning van het onderwijs.”

“Primair is er op De Kubus veel aandacht voor lezen, taal en rekenen. Onderzoekend en ontdekkend leren helpt kinderen om al hun vaardigheden te ontwikkelen. De leerkracht is daarbij hun begeleider. Uiteraard is er ook aandacht voor de creatieve talenten van de kinderen! Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talent.”

De Kubus

 

Stuur dit bedrijf een bericht